Wednesday, September 28, 2011

Model Ara Lee boutique untuk keluaran shawls akan datang!

Assalamualaikum..


Disebabkan pencarian model untuk Ara Lee Boutique untuk keluaran shawls akan datang mendapat smbutan hangat, jadi saya telah membuka penyertaan selama 3 minggu bermula dari hari ini sehingga penuh 40 penyertaan sahaja.

syaratnya seperti :


Pertama anda hendaklah membeli tudung dari butik Ara Lee Collection di Fan Page ARA LEE BOUTIQUE. Kemudian menghantar satu keping gambar sebaik mungkin  Pembelian boleh dibeli dari tarikh 27/9 sehingga 18/10.


Dua orang akan Memenangi 100 ringgit setiap seorang berserta makeup dan shoot untuk  Ara Lee Boutique untuk keluaran stock akan datang.


Terdapat 2 kategori pemenang :


  • -    - Model 1 yang dipilih oleh saya sendiri berdasarkan criteria tertentu.


  • -    - Model ke 2 berdasarkan like terbanyak. Like hanya dibuka 5 hari sahaja. Tiada bias  disini. So sesiapa sahaja layak jadi model butik saya jika dapat mengumpul like terbanyak. Anda usaha anda yang dapat! :)

*Tempat adalah terhad so cepat2 la email ke : araleeboutique.gmail.com

Terdapat banyak inbox dalam peti email saya jadi jika saya tidak reply, lihat di spam dan mesejkan saya di wall Ara Lee boutique
Apa-apa saya akan update di wall: klik sini----> Ara Lee BoutiquE @ http://arathelady.blogspot.com

*Mengikut Terma & syarat.
all the besh! 
-ALB-

Tuesday, September 27, 2011

Bagaimana menjadi model untuk Ara Lee Boutique -ALB- ?

Assalamualaikum..
 
Disebabkan saya telah menerima ratusan inbox yang berminat untuk menjadi model untuk butik saya dalam satu hari, Jadi saya buat contest untuk memilih siapa yang akan dipilih menjadi model butik saya untuk keluaran akan datang. Saya telah memutuskan hanya 40 orang penyertaan yang layak untuk bertanding. Macam mana cara untuk menyertai contest ini?

Pertama anda hendaklah membeli tudung dari butik Ara Lee Collection di Fan Page Ara Lee Boutique,Klik Disini. Kemudian menghantar satu keping gambar sebaik mungkin  Pembelian boleh dibeli dari tarikh hari ini 27/9 sehingga  1/10. Empat hari sahaja sehingga hari sabtu ini kerana saya ingin mengeluarkan stock terbaru dalam masa terdekat ini.

Dua orang akan Memenangi 100 ringgit setiap seorang berserta makeup dan shoot untuk  Ara Lee Boutique untuk keluaran stock akan datang.

Terdapat 2 kategori pemenang :

-    - Model 1 yang dipilih oleh saya sendiri berdasarkan criteria tertentu.

-    - Model ke 2 berdasarkan like terbanyak. Like hanya dibuka 5 hari sahaja. Tiada bias  disini. So sesiapa sahaja layak jadi model butik saya jika dapat mengumpul like terbanyak. Anda usaha anda yang dapat! :)


*Tempat adalah terhad so cepat2 la email ke : araleeboutique.gmail.com
Terdapat banyak inbox dalam peti email saya jadi jika saya tidak reply, lihat di spam dan mesejkan saya di wall Ara Lee boutique : Klik sini.

Apa-apa saya akan update di wall Ara Lee Boutique.
*Mengikut Terma & syarat.
all the besh! 
-ALB-



Monday, September 26, 2011

Selendang patchwork yang awasome -ALB-

Assalamualaikum

Batch ke dua dari Ara Lee Boutique ialah Selendang patchwork! Memang cantik dan selesa bila dipakai kerana ia diperbuat dari kain guni cotton! * Sejuk dan selesa. Its only Rm 50 included postage.Jom tengok Selendang yang awasome ni :)


Merah Hati & Purple 
Code SP 1
Available


Purple and coklat
Code SP 2
Available

Pink & coklat
Code SP 3
Available

Coklat pekat & coklat Cair
Code SP 4
Available


Pink & Kelabu
Code SP 5
Available


Hijau & krim
Code SP 6
Available




Hitam & Kelabu * Hitam itu menawan!
Code SP7
Available




Hijau Pekat & krim
Code SP8
Available
Jika perasan gambar pashmina Patchwork labuh dan lain2 nya singkat. Actually boleh pakai ikut kehendak kite. Kerana panjang nya standart 1.5 meter. Selendang ni senang dibentuk dan mudah digayakan. Corak nya memang simply cantik. so, apa lagi grab la kerana nya ekslusif dan juga limited stock.Happy shopping ya! 

Mahu order : araleeboutique.gmail.com
Fan Page Boutique : Klik Sini
Anyway Esok saya akan update pencarian Model untuk Butik ni! Macam mana caranya saya akan update esok! :) 

-ALB-

Siapa Mahu jadi Model butik saya?

Assalamualaikum..

Ini adalah entry pendek sahaja. Disebabkan baru balik dari kelas, terasa penat semua so straight to the point siapa mahu jadi model butik saya? Cara-cara nya saya akan update nanti di Ara Lee Boutique, Klik Sini.



Cantik kan? Anyway ade lagi yang masih ada dalam stock warna2 yang cantik, so masih boleh shopping lagi.yeayyyy! :)

Facebook Ara Lee Boutique : Klik Sini 
Entry Triangle Scarft yang sangat stylo Klik Sini. 

Tuesday, September 20, 2011

Triangle scarf yang sangat stylo!

Assalamualaikum...

Hai semua! sekarang tengah happy sangat sebab dengan izinnya saya da lauch butik saya semalam. Akhirnya saya dapat merealisasikan impian saya untuk ade butik sendiri! Jika sebelum ini selalu memperagakan butik lain, sebab itulah saya decide untuk mempunyai jenama sendiri :) anyway, Pening jugak nak cari nama untuk butik sendiri. Akhirnya Letak jenama sendiri je la kan! senang.hehe.So siapa-siapa nak shopping meh la like fan page Ara Lee Boutique : Klik Sini. Untuk julung-julung kalinya 1st batch Ara Lee Boutique, saya perkenalkan TRIANGLE STYLO SCARF iaitu fashion shawl two in one( Tudung tiga segi plus Selendang) . Dia boleh dipakai seperti Tudung tiga segi dan juga boleh gayakan seperti selendang.Yang Paling penting Ia mudah digayakan, nampak kemas dan juga mudah disimpan tanpa kedut.Tak percaya?Jom tengok gambar.Memang la tersangat awasome! :)

Code : Cm 1
Colour: blue + corak: deepskyblue
status : Available     


Code : Cm 3 
Colour: deeppink + corak: purple        
                    status : Available                    


Code : Cm 2 
Colour: deepskyblue + corak: blue       
status : Available    


Code : Cm 3 
Colour: deeppink + corak: purple        
                                    status : Available                                    

Code : Cm 4 
                                       Colour:royalblue + corak:darkcyan                                             
                                     status : Available                                    

Code : Cm 5 
    Colour:deeppink + corak:white   
             status : Available            

Code : Cm 6 
Colour: white  + corak: grey
                                    status : Available                                    

Code : Cm 7 
Colour: rosybrown+ corak: darkbrown
status : Available         





Code : Cm 8 
Colour: maroon + corak: purple   
                               status : Available                                




Code : Cm 9 
Colour: slategray + corak : white 
                                   status : Available                                    


Code : cm 13   
colour: maroon + corak : pink
                                               Available                                      

Wednesday, September 14, 2011

Photoshoot Butik Aludra

Assalamualaikum..

Hai semua. Disebabkan minggu ni 1st week so class macam xbanyak sangat la. so sempat lagi la meluang mase menulis blog. Kali ni Entry photoshoot dari Butik Aludra. Kat Butik ni ade jual macam-macam, Dress, baju, Shawls dan jugak Tudung. Cantik2 tau dan paling penting harga berpatutan. Meh nak kasi tengok hasil dari photoshoot yang lepas :


Cantik sangat kan! :)




Shawl ni paling saya suka! :)









Cantik-cantik kan shawls/tudung ni. Nak tengok lebih banyak?
Like Fan Page Butik Aludra : KLIK SINI 

P/S : Jom la tengok saya di Fashion Show Masif 2011 di Klcc.16 hb ( Jumaat ) 8 malam :) see u there ;D

Tuesday, September 6, 2011

Makeup Tutorial.Simple yet Elegant!

Assalamualaikum..

Entry kali ni untuk yang bertanya produk apa yang saya guna.


 First, saya bukanlah Professional makeup artist tapi sebagai seorang model yang selalu dimakeup, jadi, saya tahu  juga brand apa yang digunakan dan apa yang bagus untuk kulit. :) Tapi kali ni untuk makeup yang sangat simple tapi cantik. Sesuai la untuk gi shopping ataupun ke kelas. Bagi kita-kita yang pakai hijab ni memang cantik sekadar makeup natural kan? Honestly, I am truly excited to share my products with you all... Here are a few Makeup Tutorials that I am starting to do. 

 1. Wash your face first- before you put any make up on. After you clean your face, make sure your skin is moisturize and hydrate.

* kulit yang bersih akan menghasilkan makeup yang cantik

siapa ade skin jenis ruang roma terbuka boleh gunakan ini. smoothing primer base lissante, Revlon ;)


2.Apply foundation. Your foundation should be used simply to even out. Don’t overdo it!

Saya Guna Foundation naturactor. Made from japan. memang cantik makeup guna ni. Tapi perlu pilih dengan colour sesuai dengan skin tone kita.saya guna tone 141 :)

Kalau nak pg class/shopping letak nipis2 je ok. :)

3. Use only enough powder to set the foundation- using a powder puff will help.

Maybelline Clear Smooth Mineral Healthy Natural Powder

Elianto : auto eyebrow pencil. kebiasaan nya warna coklat sesuai untuk orang asia :)

Pilih colour natural untuk eyesdow. kate nak gi class kan :)

Maybelline eyeliner. Pilih la antara pencil or liquid. saya pilih dua-dua :)


Untuk nampak berseri apply Maybelline pure blush mineral powder 

 Saya suka pink so lipstik saya smua colour pink.korang pilihla lipstik yang sesuai untuk skin tone ya :)

Untuk memastikan lipstik tahan lama, apply lip ice selain Lip ice ni bagus elakkan dari bibir menjadi kering ;0
Harus gunakan penepit bulu mata untuk menjadikan bulu mata cantik :)

Mascara maybelline :)


korang mesti tau cara pakai mascara kan? :)


tadaaa.da siap. makeup nampak kemas kan? jom pergi class.hehe.
Pic kat atas da siap makeup. Ok, memang la nampak macam biasa je kan? cube korang bezakan dengan pic 1st tadi. Which is better?  Macam jugak artis-artis kat Tv tu. kalau yang nampak natural tu, mesti nak cakap, Cantik la die walaupun tak makeup. oh Itu sangat tipu, percaya la kalau masuk shooting semua kena makeup, even untuk watak makcik-makcik pun semua kena makeup. So, Kita harusla makeup tapi sederhana terutama kalau nak pergi settlekan urusan penting. Barula orang sedap mata memandang. xgitu? :)

Mase ni makeup sediri untuk shoot sebab makeup artist jauh, Next tyme siapa nak tengok makeup tutorial macam ni pulak? * shawl credit to ayu cinta .nak tengok lagi shawls cantik klik sini. hehe :)
p/s : Nak tengok cara menangani jerawat, klik sini. Sorry tak huraikan sangat, sebab soalan kat atas tadi sebenarmya jenis brand ape yang saya pakai, ape2 pun boleh tanye ok? see u again!

THANX FOR READ PEOPLE :)

Sunday, September 4, 2011

Aku Cantik, kau ade?

Assalamualaikum. 

Haa. Macammane bila orang cakap pada korang macam ni kat korang? rasa geram je kan! CANTIK? Ianya subjektif. Bak kata Pepatah, "Beauty is in the eye of the beholder.” Kadang-kadang bila kita tengok ade muka licin dan kulit bersih tapi tak ada seri ada pula kulit gelap,berseri dan sedap mata memandang. Yang kurang cantik sentiasa merendah diri, Tapi ingat cantik hanya pinjaman dari Maha Esa. Cantik juga sebagai ujian, jangan salah menggunakannya takot ditarik nikmatnya. Semua ciptaan Allah adalah cantik & unik. Seharusnya kita ni bersyukur bukannya asyik membandingkan dengan orang lain. Kita selalu rasa bahawa orang lain cantik daripada kita. Cuba tengok kita sebenarnya yang da sempurna ni dah cantik, cuba bandingkan dengan yang xsempurna, even yang kurang sempurna pun patut bersyukur kerana Allah dah berikan kita pinjaman paling penting didunia ni, iaitu nyawa. 

Saya yakin, semua orang cantik dan boleh jadi cantik. Macam mana nak cantik? Cantik dengan Akhlak yang utama. Pakej lengkap dengan wajah yang cantik tu. Macammana kalau dah la kurang cantik, akhlak pun tak da? Atas ukuran apa kita dinilai? 

Selain dari akhlak, sebenarnya kita boleh jadi cantik dengan produk2 yang ade di pasaran. Sesetengah orang kata " Orang yang tak cantik ialah orang yang malas". Kenapa kita malas untuk menjaga anugerah yang dipinjam sementara ini. Jagaan yang rapi tentang wajah, pasti membuahkan hasil! Contoh nya tips hilangkan jerawat Klik disini. Belai dan jagalah wajah sebaik mungkin, kerana wajah adalah aset utama anda bukan?
Tak terlambat rasanya saya nak mengucapkan Selamat hari raya, Maaf Zahir Batin kepada semua :)
p/s : Proud To Be Yourself

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...