Sunday, January 12, 2014

Aishah Radhiah Beauty & Spa, Shah Alam

Assalamualaikum.


Lepas Konvokesyen itu hari, terus bekerja full time sambil buat part time modeling. Itu pn bnyak tolak job modeling untuk sesetengah butik dan tv. What can I say, memang tersangat busy.Tak de mase untuk diri sendiri.. Nak cari Spa yang body massage sebab fizikal ni dah penat dan  memang kena  recharge energy.

Muka penat x? :D

So seperti pucuk dicita,ulam mendatang. Bukak blog and guess what? Owner Spa yang baik hati ade komen untuk invite ke Spa miliknya.. haaa.. memang best! So memang weekend  tu terus  decide untuk ke Spa Aishah Radhiah Beauty & Spa. Spa ni ada 2 branch tau, satu kat Bandar Baru Bangi, satu lagi kat Shah Alam. Saya decide untuk pergi ke Spa yang baru iaitu kat Shah Alam sebab lagi pun lagi dekat dengan rumah Kat USJ ni kan. Oh ye, mase google ritu, baru realize, Kawan blogger, Fatin Liyana dah pergi ke Aishah Radhiah Beauty & Spa Yang kat Bandar baru Bangi, jd better saya  try branch yang baru. So lets review apa yang saya buat kat sana!

Ada nampak billboard tu x? Senang je cari.Seksyen 9, Shah Alam.
Sebelah Plaza Masalam & Concorde Hotel


Seperti yang dijanjikan, hari ahad kesana, pada pukul 11 pagi. Masseuse girl Aishah Radhiah Beauty & Spa da bersedia di depan pintu. Wah2 blum masuk lagi, dah macam best tempat ni.


So masseuse tu terang kan pakej2  yang ada kat sana. Bincang punya bincang, akhirnya saya decide untuk ambil package Bidadari yang terdiri daripada 5 treatment. Semuanya pada harga RM200 je.  :

Pakej Bidadari
Herbal sauna
Aromatherapy massage
Full body scrub
Full body mask
Milk bath





See,, ada pakej Bidadari


Memang sangat berbaloi. Lepas tu, saya di bawa ke massage room. Jangan risau, kita diberi bilik yang sangat privasi. Lepas tu macam biasa ada kain batik, underwear yang comel untuk di pakai. Jangan risau, smua tu pakai buang terus je, xde kongsi2 dengan orang lain. :D

Sebelum urut2 tu,  dah kena tanggal semua benda ( jangan risau spa ni untuk muslimah je ). So masuk dalam sauna. Masseuse baik gila sebab asyik tanya ok tak panas dalam tu.. Actually memang sikit panas, tapi you know da nama sauna takkan you nak sejuk2 plak kan? Hehe. So mase kat dalam tu saya xbaca magazine sbb nak relax kan minda smbil tutup mata walaupun mengalir peluh2 dari semua tempat. Memang pluh non-stop keluar. Bagus sauna ni sebab dia sauna yang traditional herba dan keluarkan kite peluh untuk detox kan smua yang xperlukan dalam badan kita tu kan. =)

Tempat sauna


After 20 minutes, masseuse suruh baring. Woahh memang da penat2 berpeluh2 die suruh baring. Memang terlelap la Jawap nya.. Lepas tu saya perasan die lapkan peluh and start aromatheraphy massage.. mula2 urut bahagian belakang, lepas tu bahagian depan.. Dah beberapa lama terlelap tu sebab best gila tau dengan bunyi air dan muzik theraphy, mane mungkin x terlelap kan? 


Si tukang urut pn buat body scrub.. Sudah buat body scrub buang segala daki, die buat body mask.. Memang best sbb body mask die jenis Chocolate.. Bayangkan tau, Coklat satu badan. Memang  tersangat best.. weee.. 

Lebih kurang macam ni la, sebab mase tu tertido kan.. bangun2 je bau choclate ;)


Last but not least is mandi susu.. Lepas mask Chocolate  satu badan, kena plak mandi susu. X ke memang pamper gila body ni.

Milk bath ( hiasan ) Tapi feeling2 sebijik macam ni :) 
Dalam mase 2 jam setengah da siap treatment ni dan I was like feeling2 cantik.. Kate pakej bidadari kan.. banyak lagi pakej lain, pengantin , facial next time da janji nak datang lagi. 


Recommended untuk smua!
Sebab apa? Sbb kita kan muslimah jadi kena jaga aurat kite dengan bukan muslim, baik kita pergi Spa Muslimah kan. Boleh elak dosa. Spa ni Lelaki pn tak boleh masuk tau. Jadi yang kat area Shah Alam tu boleh pergi spa ni. Tq Aishah Radhiah Beauty & Spa.. Memang best!  Owner die , Aishah memang cantik sangat kulitnya sesuai la jadi tokey spa..Sebab best sangat nanti dah janji untuk datang buat facial pulak! :)
Ok, Untuk temu janji sila ke :



AISHAH RADHIAH BEAUTY AND SPA
BANGI BRANCH :
No. 1-11, Jalan 8/35, Seri Bangi Seksyen B, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan.
contact: 03 8922 1598
SHAH ALAM BRANCH
31-D Jalan Tengku Ampuan Zabedah F 9/F, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Contact: 017 467 253
Phone : 03-89221598 / 0176171619
Open : Mon-Sun 10am-9pm


 Sehingga bertemu lagi :)

Friday, March 29, 2013

Tuah dan Anda.

Adakah anda berfikir bahawasanya tuah adalah nasib? 

Sebenarnya bila kita bercakap mengenai nasib, persoalannya mesti kita akan cakap segala-segalanya dah ditentukan oleh tuhan. Ouh, Dia sememang bertuah disebabkan dilahirkan kaya kata si miskin kepada si kaya... ouh, dia memang dilahirkan menjadi pandai , kata si bodoh kepada si pandai. Jawapan yang si miskin dan si bodoh adalah sama. Seakan-akan pasrah dan kita boleh katakan kepada mereka hanya berserah kepada nasib dan  ahirnya kita menyalahkan tuhan. Nauzu billahi min zalik.

Bertuah  sebenarnya gabungan banyak perkara yang kita lakukan dalam kehidupan dan apa yang kita percaya tentang diri sendiri dan orang lain. Sememangnya kita boleh menjadi lebih bertuah. Seperti contohnya: 

- Mengambil risiko
Orang yang bertuah mengambil lebih risiko. Risiko disini tidaklah bermaksud menggadai segalanya untuk perkara yang tidak elok, judi contohnya. Kita tahu mengambil risiko yang besar akan menyebabkan seseorang itu akan kehilangan sesuatu yang besar.  Terdapat billionaires seluruh dunia sekarang, contohnya. Jika tidak Mark Zuckerberg mengambil risiko memperkenalkan Facebook, adakah dia akan menjadi antara anak muda terkaya di dunia ini? Adakah Bill gates, Donald trumph, Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary,tan sri robert kuok dan lain-lainnya sememangnya lahir bertuah dan bernasib baik jika mereka tidak mengambil risiko yang besar?? 

-Percaya
Setiap dari kita Allah telah ciptakan keunikkan. kalau tidak ada, kita lah yang kena cari dan percaya bahwasanya kita adalah unik. Alhamdulillah. 

Kenal gadis bertudung di rak Sendayu Tinggi di Watson ini?  heee :)



Terfikir  kenapa saya dipilih? Kepercayaan pada diri. Bukan bertujuan riak mahu membangga diri. Tapi  Dahulunya di Watson Malaysia hanya wajah model2 Inggeris @ Pan-asia sahaja menjadi tumpuan produk, namun sekarang terbukti gadis tempatan,Melayu, dan plg utama bertudung menutup aurat menghiasi jenama produk. Syabas kepada Sendayu Tinggi kerana masuk dipasaran Watson dan juga menjadi satu2nya memberi peluang saya, gadis bertudung di rak anda. Gembira saya dari Watson :) 

 Apa yang peling penting adalah.. pemikiran yang positif. Ion-ion negatif dari luar menyerap masuk melalui salur-salur darah hnya disebabkan kita x peduli. Jadi kalau ada diantara kita yang terikut2 negatif, tanya pada diri "what's wrong with me?''. dan kembali positif kan diri. 



Akhir sekali, Eloklah bila kita spend time with positive people. Hanya berkongsi pengalaman, pelik juga bagaimana saya boleh menjadi model muslimah yang berjaya? Wlpn saya tidaklah cantik seperti Angelina jolie, mahupun howt seperti Jennifer Lopez namun masih dipanggil oleh pihak2 tertentu untuk mewakili company mereka antaranya Sendayu Tinggi untuk Watson, Najjah butik oleh Farrah Adeeba, Cosry for muslimah & produk Penjagaan wajah Cosmoderm dll. 

Print ads di Najjah Wangsa Maju
Ini dia rahsia nya, IBU saya. Biarlah tidak cantik dimata org lain, tapi cantik di mata Ibuku. Selalu ma akan hantar mesej kpd sy dengan permulaan, anakku yg cantik, anakku yang manis, selalu..selalu begitu. Kerana doanya. Doa ibu.




Life’s way too awesome to waste time with people who don’t treat you right.  So surround yourself with people who make you happy and make you smile.  

Akhir sekali, untuk memenangi hadiah bernilai RM1000 dari Cosmoderm, Selamat mencuba. Mana tau tuah anda pula! Sila ke untuk mengetahui lebih lanjut:

Facebook : Cosmoderm



Tuesday, December 18, 2012

Video Shoot

Assalamualaikum

Had the video shoot yesterday, it was Amazing! :)


Dengan penjagaan kulit Cosmoderm
Make Your Skin Look Flawless!!
Yakin keluar rumah tanpa solekan, betul tak tipu :)

Cosmoderm Invisible Peel


Malam semalam pakai Invisible peel sebelum tidur, best sangat!
berangin macam pakai aircond kat muka! hoho, serius
Memang selesa, tak macam sesetengah produk jadi melekit2
dan tak selesa nak bawak tidur.


Tudung  & Dress menawan dari Najjah Boutique u ollsss
Memang menawan habis




                                           Sebelum ke Video shoot semalam, ke karangkraf dulu
                                                  Untuk photoshoot Nur & Keluarga Magazines.
                                               Semuanya baju, seluar tudung Najjah Boutique. 
                                                                Baju ade Hoodie. Love it!
                                                                  


Sampai-sampai kat rumah, terus peluk Lola, Rindu sangat! hehe.


Btw, sekarang Cosmoderm ade product tiruan, jadi semua kena hati2 dalam membeli produk ini ok. Produk yang berkualiti memang ramai nak kesempatan kan!. Jadi hati-hati bila membeli! Ini dia product tiruan : PRODUK TIRUAN

Klik di saluran yang betul :
Ketahui lebih lanjut :www.mycosmoderm.com
Fanpage Cosmoderm : Fb Cosmoderm



Saturday, December 15, 2012

Bukit Tinggi : Part 2



Lazy writer :D

let the pictures tell you the story



Ding Dang! It's Jam Gadang
an icon of Bukittinggi






A beautiful MosqueI don't remember the name




Universitas Negeri Padang Bus


In Indonesia, avocado juice is served in a glass that had been decorated with chocolate flavored condensed milk. It’s like the trademark of an avocado juice as even small stall owners would do the same!


Batusangkar Dramatic Palace





Shopping is cheap in Indonesia due to the exchange rate
Happy me! 



Monday, November 26, 2012

Hijabista Magazine website launch

Assalamualaikum...


I attended two events last week.

1.  Hijabista Magazine website launch 

Bertemakan baroque inspired, majlis pelancaran laman web Hijabista berjalan dengan jayanya di Red Box IOI Mall pada 21 November 2012. Seramai 125 orang tetamu yang hadir untuk memeriahkan majlis dan antaranya ialah barisan selebriti dan bloggers tanahair yang berhijab. Selain itu juga, krew Saffiya dari tv9  turut hadir untuk membuat liputan. Majlis dirasmikan oleh Pengurus Besar Editorial dan Kreatif Kumpulan Media Karangkraf, Farah Hussamuddin dan Farrah Adeeba tampil selaku pengacara majlis. Sepanjang majlis, pelbagai aktiviti menarik yang telah dijalankan. Sesi karaoke, pertandingan dan anugerah yang menarik telah berlangsung untuk menggamatkan lagi suasana. Para jemputan juga turut menerima pelbagai hadiah yang ditaja oleh Dian Pelangi, L’occitane, Tea Chansii, Asia Essentials, Playboy, Aidijuma, Radiusite, Adreesya, Smashing Scarves, Sugarscarf, Wardah dan Zaharah.com. -hijabista.karangkraf.com






"Mysterious Girl"? 
.
.
.

 It's me! heeee :)





Website launching bersama editor majalah Hijabista, pihak sponsor dan juga
para artis seperti Heliza Helmi, Iram hasmie dan juga suami, Farrah adeeba,
dll.



With some beautiful girls - Aymei. Ami schaheera. Fatin Suhana.
Bunga Lily Baheera, Irma Hasmie dan suami



with my lovelies Fatin Suhana & Ameera Zaini

I really enjoyed the event that took place last wed. seronok dapat berjumpa dengan semua krew majalah hijabista, artist, blogger dan juga semua media. The best part is bile dapat goodies bag dari radiusite dan juga organ oil yang susah nak dapat tu. 




Rakus sungguh! Balik-balik terus pakai tudung Halfmoon
dari Radiusite
untuk video shooting. Tq Radiusite !


Terima kasih Hijabista kerana sudi menjemput ke majlis ini :)


Next entry :  Fcc Twilight screening Event

Thank you for reading this entry !

Tuesday, November 20, 2012

Hadiri Dua Private Events

Assalamualaikum


Minggu ni saya akan pergi dua private event. Alhamdulillah di jemput. Sebenarnya saya tersangatlah busy untuk sebulan dua untuk menamatkan pengkuliahan, saya ada 18 assignment yang tak disiapkan lagi *betul tak tipu dan Kajian yang belum diselesaikan malahan photoshoot yang berderet-deret. Sehinggakan saya mungkin atau akan mengalami tekanan minda dan juga perasaan. Huhuhu. Jadi, saya mengelakkan diri dari bersosial dengan kawan-kawan mahupun menjauhi social event membuatkan lebih fokus pada kerja. Tapi itu ternyata salah! Setelah dinasihati oleh kawan-kawan dan juga family, kadang-kadang kita perlu keluar untuk lapangkan fikiran, selagi kita tak mengabaikan pelajaran. Jadi, disebabkan menjadi jemputan maka saya akan menghadiri dua acara dalam minggu ini. 

Jadi! Event pertama adalah...

                         

Sekarang Hijabista Mag menjadi bacaan kegilaan untuk fashionistas terutamanya untuk muslimah. Daripada mag, boleh belajar fesyen dan juga ilmu bermanfaat lain-lain. Mula-mula malas juga nak pegi. Tengoklah! Baroque Inspired tertera pada kad tu. Apakah fesyen Baroque inspired? Ia merupakan fesyen abad ke18 di rome gaya berpakaian yang mewah dan details  yang asli. Yang terbaru, The Dolce and Gabbana Fall Winter 2013 collection is inspired by the Baroque period. Dolce and Gabbana tuu kan.. Contohnya



humpp! I don't know what to wear! What should I? Acara ini hanya tinggal beberapa jam namun saya dapati gaya mewah ini tidak ada sehelai pun dalam wardrobe ku. Sadis! Mix and macth sajalah, lihat hasilnya nanti. Yang penting tutup auratnya dulu kan. Mungkin warna emas untuk mengikut tema melambangkan abad gaya mewah ketika itu :)


Event kedua adalah

                           

Seeee.... It's Twilight Movie Screening! Even I'm not a twilight fan, but this looks somewhat exciting! Tak sabar menonton finale cerita ini. Dengar kata orang best, Saya tak percaya tapi bila tengok trailer movienya di youtube, Woahh, Banyak actions! plus pasangan vampire ni mempunyai anak yang sangat comel! Terima kasih kepada Farmasi Colour Cosmetic ( FCC ) kerana sudi menjemput saya ke movie screening. Nak tau cerita ni best ke tak, kena tengok dulu dan nanti saya akan buat review ok! 

Oh Anyway, Fcc makeup memang best dan cantik sangat. Ia boleh merubah dengan wajah anda selepas secalit warnanya. Tak percaya? Beberapa bulan yang lepas saya terlibat dengan fashion show Farmasi colour cosmetic launches 2012.

Farmasi colour cosmetic launches 2012.
  FCC. Merubah wajah anda :)


Shasha. Farmasi colour cosmetic launches 2012. 


Farmasi colour cosmetic launches 2012

Tak sabar untuk menghadiri kedua acara ni. Sehingga disini sahaja, Sehingga berjumpa lagi.


Terima kasih kerana sudi membaca. :)



Thursday, November 15, 2012

Rahsia kecantikkan ku

Assalamualaikum


Alhamdulillah, Alhamdulillah.. Hari jumaat yang mulia, kita sudah berada di tahun baru awal muharram. Sudahkah kita tanamkan niat yang baru meninggalkan perkara dilarang, الأمر بالمعروف والنهي عن المنكر. InsyaAllah kita di bawah lindungan Allah. InsyaAllah. Sempena tahun baru ni saya mengajak diri sendiri dan juga gadis-gadis dluar sana berfikir bagaimana Cantiknya Seorang Wanita itu? Tetapi ingat Daripada  Abu Hurairah Abd ar-Rahman bin Sakhr RA katanya: "Rasulullah SAW bersabda:

"Sesungguhnya Allah tidak melihat tubuh badan dan rupa paras kamu, tetapi dia melihat jantung hati (niat) kamu."
(Hadis Riwayat Muslim)


Apa yang saya boleh katakan, kecantikkan itu juga dari dalam dan luar budi pekerti akhlak dan sebagainya. Wanita adalah perhiasan dunia, jadi jagalah diri kita sebaiknya. Allah telah berikan kite nyawa, fizikal. Jadi kita wajib memelihara dan menjaga apa yang kita miliki. Dan saya juga ingin betulkan tanggapan bahawa makeup boleh menutup semua keburukan pada kulit kita semua. Itu salah! Well yang sebenaqnya, "beautiful make-up starts with beautiful skin." Percayalah dari kulit yang sihat dan cntik itu kita sentiasa akan rasa dan yakin.

Entry yang lepas ( klik disini ) saya berkogsi produk terbaru set baru Gentle Series dari Cosmoderm. Saya jamin memang saya lebih selesa dan lebih baik kerana set ni sesuai untuk kulit kering dan sensitif macam saya. 

Tanpa secalit makeup

light makeup

Heavy makeup


Dengan Cosmoderm, Set gentle series membuatkan saya yakin tanpa sebarang makeup, light makeup mahupun ketika makeup yang sangat tebal. Makeup ini sebenarnya menambah seri pada muka sahaja, ia kerana makeup yang cantik dari kulit yang cantik dan berseri. Sesetengah dari kita tidak tahu apa jenis kulit kita. Disini ade 7 tanda kulit sensitif. 

Adakah anda rasa tanda2 ini? Ya, anda memiliki kulit yang sensitif

Ramuan dari Gentle set series dari Cosmoderm memang dikhususkan untuk kulit yang jenis sensitif. Ada empat item didalam  Siri Gentle khas untuk kulit kering atau kering dan sensitive ini. Bagaimana mana saya menjaga kulit setiap hari?

Setiap pagi saya bangun mencuci muka saya dengan Gentle Milky Foam Cleanser untuk membersih sambil memastikan lapisan perlindungan kulit tidak tertanggal. Kulit terasa bersih tetapi amat lembut dan licin. Kemudian step kedua dengan Gentle Toning Lotion untuk menyamankan kulit serta memastikan kulit terlindung daripada alahan selepas cucian. Ketiga, saya tidak akan keluar tanpa Gentle Day Moisturiser kerana Kulit sensitif memerlukan perlindungan dari sinar UVA + UVB yang tinggi agar  sistem perlindungan kulit tidak terancam. Dan akhirnya sebelum tidur, saya memakai  Gentle Night Moisturiser supaya  pembaharuan sel - sel kulit saya diperbaharui. InsyaAllah dengan amalan ini kulit saya memang ternyata cantik dan berseri. 

Bukan saya sahaja yang mengakui kebaikkan Cosmoderm malah dari testimoni dari pengguna-pengguna yang lain : 




Akhirnya, ternyata anda akan berjalan melayari hidup anda dengan yakin. 

Gaya saya yang yakin :) 

Sekarang, saya berjalan melayari kehidupan saya dengan yakin, Selain dari kecantikkan luaran, kecantikkan dalam adalah penting. Saya mengambil multivitamin untuk kekalkan kulit sihat, minum air masak secukupnya selain wajib menunaikan solat lima kali sehari,  adalah senjata umat Islam. InsyaAllah kecantikkan itu terpancar dari dalam seorang wanita. Sama-samalah kita berhijrah ke arah kebaikkan. Salam Maal Hijrah buat semua :)


Lebih lanjut produk Cosmoderm layari disini : 

Instagram Cosmoderm




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...