Tuesday, November 20, 2012

Hadiri Dua Private Events

Assalamualaikum


Minggu ni saya akan pergi dua private event. Alhamdulillah di jemput. Sebenarnya saya tersangatlah busy untuk sebulan dua untuk menamatkan pengkuliahan, saya ada 18 assignment yang tak disiapkan lagi *betul tak tipu dan Kajian yang belum diselesaikan malahan photoshoot yang berderet-deret. Sehinggakan saya mungkin atau akan mengalami tekanan minda dan juga perasaan. Huhuhu. Jadi, saya mengelakkan diri dari bersosial dengan kawan-kawan mahupun menjauhi social event membuatkan lebih fokus pada kerja. Tapi itu ternyata salah! Setelah dinasihati oleh kawan-kawan dan juga family, kadang-kadang kita perlu keluar untuk lapangkan fikiran, selagi kita tak mengabaikan pelajaran. Jadi, disebabkan menjadi jemputan maka saya akan menghadiri dua acara dalam minggu ini. 

Jadi! Event pertama adalah...

                         

Sekarang Hijabista Mag menjadi bacaan kegilaan untuk fashionistas terutamanya untuk muslimah. Daripada mag, boleh belajar fesyen dan juga ilmu bermanfaat lain-lain. Mula-mula malas juga nak pegi. Tengoklah! Baroque Inspired tertera pada kad tu. Apakah fesyen Baroque inspired? Ia merupakan fesyen abad ke18 di rome gaya berpakaian yang mewah dan details  yang asli. Yang terbaru, The Dolce and Gabbana Fall Winter 2013 collection is inspired by the Baroque period. Dolce and Gabbana tuu kan.. Contohnya



humpp! I don't know what to wear! What should I? Acara ini hanya tinggal beberapa jam namun saya dapati gaya mewah ini tidak ada sehelai pun dalam wardrobe ku. Sadis! Mix and macth sajalah, lihat hasilnya nanti. Yang penting tutup auratnya dulu kan. Mungkin warna emas untuk mengikut tema melambangkan abad gaya mewah ketika itu :)


Event kedua adalah

                           

Seeee.... It's Twilight Movie Screening! Even I'm not a twilight fan, but this looks somewhat exciting! Tak sabar menonton finale cerita ini. Dengar kata orang best, Saya tak percaya tapi bila tengok trailer movienya di youtube, Woahh, Banyak actions! plus pasangan vampire ni mempunyai anak yang sangat comel! Terima kasih kepada Farmasi Colour Cosmetic ( FCC ) kerana sudi menjemput saya ke movie screening. Nak tau cerita ni best ke tak, kena tengok dulu dan nanti saya akan buat review ok! 

Oh Anyway, Fcc makeup memang best dan cantik sangat. Ia boleh merubah dengan wajah anda selepas secalit warnanya. Tak percaya? Beberapa bulan yang lepas saya terlibat dengan fashion show Farmasi colour cosmetic launches 2012.

Farmasi colour cosmetic launches 2012.
  FCC. Merubah wajah anda :)


Shasha. Farmasi colour cosmetic launches 2012. 


Farmasi colour cosmetic launches 2012

Tak sabar untuk menghadiri kedua acara ni. Sehingga disini sahaja, Sehingga berjumpa lagi.


Terima kasih kerana sudi membaca. :)



3 comments:

  1. Teringin nak pergi event macam tuh. BTW kakaklawa sangat :)

    ReplyDelete
  2. bukan Shasha ni dah pakai tudung ke, I thought early this year dia pergi rakaman Reflections kot

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...