Friday, March 23, 2012

Part II MEDAN SUMATERA UTARA



Assalamualaikum..

Part II Medan









Hari ke 4 saya di berastagi. Lepas saya check out dari hotel 
saya dan mak kembali ke Medan.




Seketika ade juga permandangan berniaga di tepi jalan. Ayam2, Itik2 dihimpun
 diikat untuk dijual. Medan juga memiliki kepadatan penduduk bandar ketiga
 terbesar selepas Jakarta dan Surabaya. 


Pahamkah anda tulisan di seat ini? hihi

Universitas Sumatera :)

Istana Maimun Medan


Jika anda datang ke Medan tak lengkap kunjungan anda jika tidak kesini. 
Istana ini berada di pusat kota Medan. Saya diberitahu raja istana ni berumur 13 tahun kerana ayahnnya  baru sahaja meninggal. 






mak pakai baju batik yang baru dibeli semalam


                          Rasa setiap angle dalam Istana nak ambik..Cantik sangat. 


Nampak x kat tangan tu berapa? Mase ni nak pg toilet.
 Nak masuk  toilet pon kne bayar 2 ribu.
 Kat sini main ribu riban je.hehe :)

Sepanjang jalan2 kat Medan ni, ade nmpak board tulisan dgn flower ni.
 memang banyak. Katenya board ni dibuat untuk penghargaan. Tak kisah la untuk ucapan wedding, ulang tahun, takziah pun boleh.Cantik kan? Kat Msia ade x board mcm ni?


Selepas habis jalan2 di Istana Maimun, 
saya dibawa ke Pasar Ikan. curious betul nak tahu macam mana pasar ikan tu. 
sampai sama rupanya tempat shopping pakaian semua ada.
 Ingatkan ade bnyak ikan 
sotong semua tadi. Penat je pikir tadi. D

Mak tengah shopping, kite pun sibukk jugak :D

Biasalah kalau dah sibuk shopping, xsempat nak gambar2. Jadi petang tu kami terus check in di Hotel paling besh kat Medan tuh. hehe



Time untuk dinner! lapar.lapar.lapar

seriuss.. Avacado paling sedap penah rase. :)

Malam bandar Medan. Di puncak
Semalam di bilik hotel rasa bosan. Mak awal2 da masuk tidur, saya pula ketika ni menikmati keasyikan angin malam di Medan ni. 


Muka bangun pagi :)
Hari ke5 hari terakhir di Medan. Cepat2 pack kan luggage dan segalanya untuk check out. 




Sogo Medan Indo



Selepas shopping di Sogo, saya terus ke Polonia Airport. Memang cepat mase berlalu. Memang seronok bila saya dapat bercuti kat sini. Bertambah lagi seronok sebab saya bercuti dengan ibu yang tercinta berdua saja. Memang kita selalu dengan mak kita tapi bila kite pergi jauh dengan mak, lain rasenya. Percutian ni memang saya xlupakan sampai bila2. InsyaAllah saya kembali ke Indonesia 2 minggu lagi. :)


Thank you mom for everything.
I will love you till my last breath 


12 comments:

  1. cantik sis..tinggi ramping..:)

    ReplyDelete
  2. Bilalah agaknya boleh pergi sana :D

    ReplyDelete
  3. medan memang best.. good sharing dear.. :)

    ReplyDelete
  4. follow u dear . follow me back :)

    ReplyDelete
  5. bestnye dapat jalan2..
    btw sis sgt cntik

    ReplyDelete
  6. feewiit..memang el clasicos betui istana depa.cantik

    ReplyDelete
  7. bestnyerr..sis,u cantek sgt!dah follow

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...